Zilele Cinematografiei Portugheze


Descoperirea Portugaliei prin film continuă în februarie 2010 cu cea de-a doua ediţie a Zilelor Cinematografiei Portugheze la Iaşi. Sperăm să conturăm astfel o tradiţie, transformând luna februarie în „Luna Culturii Portugheze”.

Vom folosi ca elemente de ghidare în această expediţie muzica şi filmul, cu promisiunea că vom incerca să aducem ceva nou în fiecare an, şi nu doar din aceste două domenii.Documentarul „Língua - Vidas em Português” va da startul călătoriei culturale, refacând drumul limbii portugheze, în şase ţări. Oameni, celebri sau mai puţin, case, peisaje, muzică şi dans – deşi se află pe patru continente, toate acestea sunt unite de pasiunea pentru limba cu ambiţii de cucerire a lumii.

A doua zi a festivalului va fi dedicată unui alt element important al culturii portugheze: credinţa catolică, cu accent pe importanţa apariţiei Fecioarei la Fatima. Abordarea subiectului este una sensibilă, personajul principal din filmul „O Milagre Segundo Salomé” fiind o femeie de moravuri uşoare.

Ultimul film al festivalului, „Cinco dias, cinco noites” va aduce în prim-plan perioada zbuciumată a anilor ´40, vazută prin ochii lui André, un tânăr cu ambiţii de revoluţionar.

În fiecare seară a festivalului, vă vom aştepta într-o atmosferă tipic portugheză, cu o selecţie de muzică, de la stilul fado la cel contemporan.

Até já!

Zilele Cinematografiei Portugheze la Iaşi sunt organizate de agenţia de comunicare Truisme împreună cu Ambasada Portugaliei în România şi Institutul Camões din Portugalia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu